Пикантен боб с наденички

07/10/2017
"Уж само боб с наденичка, а изведнъж започнахме да преглъщаме гладно "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е на основата за мексиканско чили, което е силно пикантно и много ароматно. Ползвала съм по-слабо люти чушки и съм побългарила малко рецептата.

Накисвам червен боб от предната вечер, на сутринта го измивам и го слагам в херметическа тенджера с лъжичка захар да се свари за 30 минути.

През това време си нарязвам лука, моркова, чушката, чесън и лютите чушлета. Всичко това слагам с малко зехтин да се запържи до златисто.

Отцеждам боба, измивам го и го прехвърлям в глинения гювеч, може да се сложи и в тенджера, която да има капак. Изсипвам при боба запържените зеленчуци, сипвам доматите, слагам червен пипер, лют пипер, доматено пюре, черен пипер, риган и кимион.

Нарязвам наденичките на колелца и ги слагам и тях. Аз съм ползвала немски шункови наденички, вие може да ползвате каквато наденица харесвате.

Сипвам бульона, така че да покрие всичко. Разбърквам, посолявам на вкус и покривам с капака.

Слагам във фурната, пускам на 180 градуса за 30 минути, после намалявам на 160 и пека 2 часа и половина, като на 2-рия час махам капака да се запече без него.

Бобът става на масло и водата му почти извира. Ако ползвате консерва червен боб става по-лесно, избягва се варенето и ще ви трябват 2 бр. от по 400 г и в такъв случай намалете времето за печене.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар