Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Фалшиво палачинково тирамису

Фалшиво палачинково тирамису

Фалшиво палачинково тирамису
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Фалшиво, ама тирамису - гарантирано вкусно"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 8 големи
  • прясно мляко - 828 мл
  • кафе - 118 мл силно
  • масло - 113 г разтопено
  • захар - 50 г кристална
  • амарето - 30 мл ликьор
  • ванилия - 5 мл (аз сложих 2 прахчета)
  • брашно - 312 г
  • За пълнежа
  • сметана - 354 мл
  • крема сирене - 226 г
  • кондензирано мляко - 236 мл
  • масло - 226 г краве, разтопено на стайна температура
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 5 мл (сложих 2 на прах)
  • амарето - 15 мл ликьор
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, сложете млякото, кафето, разтопеното масло, захарта, ликьора, ванилията и брашното. Разбъркайте всичко с миксер или пасатор до еднородна смес.

В тиган с малко мазнина изпечете една по една палачинките, като внимателно обръщате другата страна. Оставете да изстинат добре, докато правите крема.

За него вземете голяма купа и смесете всички съставки. Бъркайте с миксера до сгъстяване.

В поднос започнете реденето на тортата, като първо сложите палачинка, намазвате с крема, ръсете какао.

Отново палачинка, крем, какао и така до изчерпване на количеството.

Отгоре намажете палачинковата торта изцяло с крема и направете шахматни фигури с какао.

Фалшивото палачинково тирамису е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: