Начин на приготвяне
В тенджера слагаме изчистената и измита скумрия заедно с главата и опашката. Прибавяме нарязаните на кубчета кромид лук, морков, червена чушка и накълцаните на много ситно магданозени стръкове.
Добавяме олио и едра морска сол.
Наливат се около 2. 5 -3 литра вода и слагаме тенджерата на котлона.
След 20-25 минути от момента на завирането с решетъчна лъжица изваждаме рибата в тавичка. Като поизстине отстраняваме внимателно костите.
Обелените и нарязани на кубчета картофи и домат се прибавят във врящата тенджера.
Когато зеленчуците са сварени се добавят късчетата риба, девесилът и черният пипер. Опитайте чорбата и ако е нужно доовкусете.
Сервирайте рибената чорба гореща с лимон.
Рибената чорба със скумрия и зеленчуци е много вкусна.