Морковен пай с орехи

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
05/08/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 580
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганите моркови полейте с лимоновия сок и объркайте заедно с лимоновата кора.

Разтопете маслото в съд на котлона и го оставете леко да изстине.

Пресятото брашно в купа смесете със захарта, бакпулвера, канелата и индийското орехче и ги разбъркайте с маслото.

Яйцата се разбиват отделно и с бъркалка се объркват към брашното и яйцата.

Накрая объркайте с морковите и орехи по желание. Сипете сместа в подмазнена и набрашнена тавичка. Аз изпекох във форма за кекс.

Сложете морковения пай да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 25 минути, като към края проверите дали е готов с клечка за зъби.

Изпечения морковен пай оставете да се охлади в печката. След това го намажете с любимото си сладко - в моя случай от мандарини и дюли.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар