Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тракийски тиквеник с домашни кори

Тракийски тиквеник с домашни кори

Тракийски тиквеник с домашни кори2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Като майсторите - разкошен тиквеник, който ще приготвите от начало до край с наша помощ"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • вода - 350 мл
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • за плънката
  • орехи - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • канела - 1 ч.л.
  • тиква - 500 - 600 г
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • карамфил - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим корите за тиквеника, замесваме от брашното, водата, олиото, захарта, солта и оцета тесто. То не трябва да лепне.

Готовото тесто оставяме да почине за около 15-20 минути. Докато чакаме да отпочине настъргваме обелената тиква.

В тиган слагаме около 50 г масло и 2 с.л. олио да се загрее, прибавяме тиквата и я запържваме. След като омекне добавяме всички продукти за плънката. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади.

Готовото тесто разделяме на 5 части, като всяка една разточваме на тънка кора. Кората намазваме с масло и разпръскваме част от плънката. След това завиваме на руло.

В намазана с масло тавичка подреждаме готовата завита кора като охлюв. Така приготвяме и останалите кори.

Изсипваме останалото масло върху корите и поставяме в печката да печем. Печем до готовност.

Тракийският тиквеник с домашни кори е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: