Заешко с ориз и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
10/12/2019
"Празник за очите, празник за стомаха "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 577
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера половин заек заедно с разрязана на половини глава лук, зрънца черен пипер и дръжките магданоз. Сварете до готовност на месото, извадете и оставете да се охлади.

Прецедете бульона, като оставите 2 ч.ч. да полеете ориза с него. Измийте ориза в цедка под течаща студена вода.

Рендосайте моркова, нарежете чушките и магданоза. Обезкостете заешкото месо и го накъсайте на парчета.

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете в тава ориза, подправките, зеленчуците и зехтина. Сипете бульона и бялото вино, разбъркайте.

Поставете тавата във фурната и печете ориза 30-40 мин. до готовност.

Заешкото с ориз и зеленчуци е много вкусно ястие.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар