Начин на приготвяне
В малка купичка се разбърква маята, захарта, солта, 100 мл. топла вода с брашно на кашичка да шупне.
През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене.
За Калцонето се прави плънка от нарязан на ситно кренвирш, кисела краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне.
През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се 250мл. топло мляко, 250 мл. топла вода и 150 мл. олио, от които се омесва меко тесто. Поема около 1.2 - 1.4 кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънка по желание. Завиват се кифлички и се пекат до зачервяване.
Излизат около 60 кифлички.
Коментари