Начин на приготвяне
В голяма купа се натрошава сиренето, добавя се киселото мляко, сода за хляб, бакпулверът и накрая яйцата. Всичко се разбърква добре, трябва да се получи смес като средно гъста каша.
Широка тава се намазва с олио, отгоре се нарежда един лист кора, намазва се с меко масло тук-там, върху него се нарежда втори лист, намазан с масло и с лъжица се разпределя част от плънката по цялата кора. Следват нови два листа, намазани с масло и плънка.
Така се оформя баницата с всички кори. Нарязва се отгоре с нож на квадрати. В купа се разбиват яйцата с щипка сол и добавяме прясното мляко. С черпак се залива отгоре.
Печем баницата в загрята на 200 градуса фурна. Изважда се и нарязваме на парчета триъгълни или квадратни. Сервираме с кисело мляко.
Баницата с масло и сирене е готова.
Коментари