Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции и го поставете в тенджера със студена вода и сол, варите до полуготовност на месото.
Нарежете лука на ситно, а моркова на шайби. Нагрейте олиото в тиган и добавете нарязания зеленчук, пържите до омекване.
Добавете добре измития ориз и нарязаните на средни по големина картофи, запържете за около 3-4 минути. Добавяте доматения сок и пържите до изпаряване на водата на сока.
В тава разпределете на дъното запържения зеленчук, поръсете с подправките, наредете порциите пилешко месо отгоре. Налейте 4 ч.ч. от чорбата на пилето и ако е нужно посолете на вкус.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути до готовност на ориза и картофите.
Оставете ястието във фурната за 10 минути, докато се усвои чорбата от ориза. Сервирайте печеното пиле топло.
Домашното пилешко с ориз и картофи е готово.
Коментари