Начин на приготвяне
Нарежете месото на по-едри парчета, аз ползвах гърди без кост, вие ползвайте каквото предпочитате.
Загрейте в тенджера (подходяща за печене във фурна) зехтина на котлона и сложете месото да се запържи до златисто от всички страни.
Почистете лука, нарежете на дребно, намалете колона на средна температура и го сложете в тенджерата. Разбъркайте и пържете 3-4 мин. Почистете чесъна, скълцайте и го добавете, гответе минутка.
Нарежете чушките на лентички, добавете ги с доматите в тенджерата. Разбъркайте, добавете оцета, захарта, сол, пипер, риган, кимион и лютия пипер. Сипете бульона и гответе 5 минути, след което махнете от котлона.
Загрейте фурната на 180 градуса, захлупете тенджерата или покрийте с фолио.
Поставете във фурната и печете 90 минути до омекване и готовност на месото. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.
Това е страхотна рецепта за есента. Яхнията ще изпълни къщата ви с апетитна неустоима миризма и ще ви върне в детските години, където най-вкусно беше при баба и дядо.
Гозбата на баба и дядо е готова.