Гозбата на баба и дядо

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Гозбата на баба и дядо
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Вкусна гозба с апетитна миризма, която ще ви върне в детските години, когато беше най-вкусно при баба и дядо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг гърди
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 600 г на кубчета
  • чушки - 2 бр. червени
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • бульон - 1.5 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета, аз ползвах гърди без кост, вие ползвайте каквото предпочитате.

Загрейте в тенджера (подходяща за печене във фурна) зехтина на котлона и сложете месото да се запържи до златисто от всички страни.

Почистете лука, нарежете на дребно, намалете колона на средна температура и го сложете в тенджерата. Разбъркайте и пържете 3-4 мин. Почистете чесъна, скълцайте и го добавете, гответе минутка.

Нарежете чушките на лентички, добавете ги с доматите в тенджерата. Разбъркайте, добавете оцета, захарта, сол, пипер, риган, кимион и лютия пипер. Сипете бульона и гответе 5 минути, след което махнете от котлона.

Загрейте фурната на 180 градуса, захлупете тенджерата или покрийте с фолио.

Поставете във фурната и печете 90 минути до омекване и готовност на месото. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Това е страхотна рецепта за есента. Яхнията ще изпълни къщата ви с апетитна неустоима миризма и ще ви върне в детските години, където най-вкусно беше при баба и дядо.

Гозбата на баба и дядо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: