Начин на приготвяне
В дълбока тенджера разтопяваме маслото и добавяме нарязания на ситно лук, месото, нарязано на кубчета и нарязания на едро морков и задушаваме за 10-15 минути. Щом месото се запържи, се добавя доматеното пюре и зеленчуковия бульон.
Поръсваме с брашното, посоляваме и разбъркваме добре, след което наливаме вода, колкото да покрие зеленчуците и месото и варим още 60 минути.
Правим малки прорези по патладжаните и ги пържим в сгорещено олио за 10 минути от всички страни. След като ги извадим ги обелваме още докато са топли. Разтопяваме маслото за пюрето, прибавяме брашното и разбъркваме добре. Слагаме и обелените и ситно нарязаните патладжани. Добавяме пармезана и кашкавала, настъргани на едро ренде и прясното мляко, разбъркваме и запържваме за 3-4 мин.
В порционна чиния правим канапе от патладжаненото пюре, а отгоре слагаме от кебапа.