Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с колбас и моцарела

Пица с колбас и моцарела

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пица с колбас и моцарела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
62 мин.
Порции
4
"Като в Италия ли? Не - още по-вкусно е"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 270 мл
  • мая - 10 г свежа
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л. или концентрат
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кашкавал - 80 г
  • моцарела - 125 г
  • шпеков салам - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресявате и поставяте в купа. Правите кладенче и там изсипвате топлата вода. Добавяте натрошена маята, зехтина, солта и захарта.

Отначало бъркате с лъжица и когато вече е трудно с нея, поставяте тестото на набрашнен плот и доомесвате с ръце. Омесвате средно меко тесто.

Готовото тесто покривате с найлон или кърпа и го оставяте на топло да втаса за 40 минути.

След това го разделяте на 4 топки. Всяка топка разточвате леко с точилка и след това раздърпвате с ръце, докато изтънее до 1 см.

Формата за пицата намазвате с олио и леко поръсете с брашно. В блендер поставяте нарязаните домати, чушки, морков, доматения концентрат, солта, захарта, черния пипер и ригана. Смилате, за да получите хубав гъст сос.

Разтеглената кора поставяте във формата за пица и я намазвате тънко със соса. Поръсвате с риган и настърган кашкавал. След това редите кръгчета от колбаса на няколко места.

Между филийките колбас нареждате филийки от нарязаната моцарела. Така приготвената пица се полива с 2-3 с.л. зехтин и се поставя във фурната, предварително загрята на 220 градуса. Печете до готовност за около 12 мин.

Пицата с колбас и моцарела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: