Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с грах и картофи в тенджера под налягане

Свинско с грах и картофи в тенджера под налягане

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66530175
Свинско с грах и картофи в тенджера под налягане3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Обещаваме, че ще е вкусно, не гарантираме обаче, че ще остане и за вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • грах - 800 г (1 голяма консерва)
  • картофи - 4 бр. средни
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на големи парчета. След това се слага в тенджера под налягане с около 5 л вода за около 2 часа. В тенджерата не бива да забравяме да сложим 2 ч.л. сол.

Докато месцето се вари, приготвяме моркова и картофа. Измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Когато месото се свари, отваряме тенджерата под налягане и добавяме нарязаните зеленчуци.

Изчакваме ги да омекнат и тогава слагаме граха и доматите. Хубаво е преди да добавите доматите, да ги обелите, но това е въпрос на вкус.

Докато си ври яхнията, приготвяме запръжката от олиото, брашното и червения пипер. В тиганче слагаме изброените продукти и запържваме.

Изчакваме да кипне и веднага махаме от котлона. Изливаме бавно в тенджерата при свинското месо и разбъркваме бавно.

След като поври свинското с картофи 3-4 минутки, овкусяваме и махаме от огъня.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За домашно месо ... да , само ако старо. А иначе в зависимост от тенджерата от 15 до 45 мин.
03.12.2022 16:57
Diddy Portarska
Diddy Portarska
Ако месото е домашно му трябват !!!
Отворих го след 50 минути в тенджерата и не беше готово. Беше още жилаво. Затова го сложих още час. И стана супер крехко и вкусно.
16.10.2017 16:18
Ирена
Ирена
Какви 2 часа в тенджера под налягане, камъни ли ще варите. На половин килограм месо му трябват не повече от 20 минути в тенджерата.
16.10.2017 15:11
7