Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пилешки хапки

Мусака с пилешки хапки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Мусака с пилешки хапки
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Решихме да не си играем на дребно и затова приготвихме мусаката направо с пилешки хапки - стана великолепна"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • пилешко месо - 500 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 5 броя
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 малка глава.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Пилешкото месо се реже също на кубчета. Чушката, морковът и лукът също се нарязват на дребно.

Нарязаните картофи и пилешко месо се прехвърлят в тава. Подправят се със сол и черен пипер. Прибавят се и нарязаните на ситно чушка, морков и лук. Разбърква се. Пекат се на 200 градуса за около 30-35 минути.

След това се приготвя заливката. Разбиват се пет яйца. След това се прибавя и киселото мляко. Разбива се с вилица, да се получи еднородна смес.

След това с тази смес се заливат картофите и пилешкото месо. Тавата се връща във фурната за още 10 - тина минути, или докато заливката получи приятен златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: