Оризови бисквити

15/10/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф83370553931
"Знаем, че искате да ги опитате, но ги излапахме до последната трошичка, затова си запишете рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 905
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • жълтъци - 3 бр.
  • мед - 100 г течен (или сироп от агаве, кленов сироп, петмез)
  • кокосово масло - 3 с.л., течно, на стайна температура
  • оризово брашно - 250 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят. В купа се поставят жълтъците и се добавят кокосово масло, мед, бакпулвер, ванилия, и се разбърква с дървена лъжица.

На порции се прибавя оризовото брашно, разбърква се, докато се усвои. Сместа трябва да е мека, но да не се лепи по ръката.

С ръце се оформят топчета и се поставят в тавичката върху хартия за печене. Нека да има разстояние между тях - около 3 см. С помощта на вилица се прави шарка.

Бисквитите се пакт на 170 градуса за около 12 максимум до 15 мин.

Източник: Cooks and Bakes

Бележка: Едни бързи и елементарни бисквитки, и най-вече диетични. Приятни на вкус, пръхкави и са подходящи за чаша с кафе. Приготвени са с мед, може да се добавят и аромати по желание, като лимонова или портокалова кора. Кокосовото масло не се заменя.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар