Начин на приготвяне
Затоплете млякото и отделете около една чашка в купичка, прибавете захарта, маята и 2 с.л. брашно.
Оставете да се активира, разбийте яйцето с останалото мляко и олио. Пресейте брашното, направете кладенче и сипете двете смеси от маята и млечната. Замесете средно твърдо тесто, намажете го с олио, покрийте и оставете да втасва.
След като е готово го разделете на топки колкото малка ябълка, хубаво ги оформете, сложете в тава покрита с хартия за печене и с остър нож направете разрези. Оставете ги покрити да втасват, след което ги печете в загрята фурна на 170 градуса.
Когато леко са се зачервили ги извадете и отгоре сложете лентички кашкавал и кръгче от лук. Пак върнете във фурната само на горен реотан за леко разтапяне на кашкавала.
След като ги извадите ги поръсете с шарена сол. Опитайте тези памук уникално вкусни питки от рецептите на баба.