Начин на приготвяне
Маята се активира в затоплено мляко заедно със захарта и 1 с.л брашно и се оставя на топло да шупне.
Брашното се сипва в купа и се разбърква със солта, прави се кладенче налива се разтопеното масло, разбитото яйце и накрая прибавяте шупналата мая.
Замесва се меко и еластично тесто. Тестото се прехвърля в съд и се покрива с кърпа и се остава да втаса.
От втасалото тесто се оформят 10 еднакви топки по желание може да сложите сирене или кашкавал като плънка, всяка топка се маже с разбития жълтък се поръсва със сусам или мак.
Подреждат се в тава върху хартия за печене. Хлебчетата се оставят да втасат във фурна на 50 градуса или в топла стая до удвояване на обема си. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Коментари