Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Смилянски боб с джолан в гювеч

Смилянски боб с джолан в гювеч

Смилянски боб с джолан в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"С две ръце гласуваме да изберат това за най-вкусното българско ястие"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г смилянски
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена, прясна
  • чушки - 2 бр, . червени, сухи
  • целина
  • джолан - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запечатайте джолана и го извадете. Нарежете на дребно зеленчуците и ги запържете.

Върнете джолана, сложете боба и налейте вода. Когато заври, добавете подправките и доматите.

Затворете тенджерата и засичайте 1 час. Изключете и направете запръжка от 1 с.л. червен пипер (като много внимавате да не загори) и 2 с.л. брашно.

Внимателно смесете с боба. Прехвърлете в гювеч и печете около час.

Сервирайте и поръсете с пресен магданоз и люта чушка.

Смилянският боб с джолан в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Бих гласувала с две ръце за това традиционно българско ястие! Едва ли някой може да му устои. Поздравления!
30.10.2017 07:43
2