Начин на приготвяне
От брашното, сухата мая, захарта, солта, зехтина и малко хладка водичка се замесва средно твърдо тесто. Оставя се да почине около 15 минути.
През това време приготвяме плънката за клина. Спанакът се изчиства и измива Отцеден се слага в касерола с малко мазнина и се задушава. Трябва да остане на мазнина.
След като изстине към него се прибавят свареният ориз, яйцата, натрошеното сирене, прясното мляко и щипка сол. Сместа се разбърква добре.
Разделяме тестото на две топки - едната да е по-голяма!
Върху набрашнен плот по-голямата топка се разточва на тънък лист и с точилката се прехвърля в намаслен с олио тиган с незалепващо покритие. Краищата на тестения лист трябва да излизат извън тигана.
Разпределяме спаначената плънка върху първия лист и отгоре поставяме внимателно втория.
Напръскваме леко с вода и залепваме краищата на долния лист, за да не излезе плънката при печенето.
Поставяме тигана на загрят котлон. Печем на умерена температура и когато порозовее от долната страна, с помощта на голяма чиния или капак, обръщаме, за да се изпече и от горната. Намазваме обилно с краве масло.
Клинът се сервира топъл, с кисело мляко или айрян.