Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Вкусни питки със сирене и колбас

Вкусни питки със сирене и колбас

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Вкусни питки със сирене и колбас
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 3
16/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15
"Вкусни питки с ароматна изненада - децата ще пощуреят по тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 - 900 г
  • прясно мляко - 400 - 450 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л
  • мая - 1 кубче
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр. + 1 жълтък за помаване
  • масло - 5 с.л.
  • сирене - 200 г
  • колбас - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

100 мл прясно мляко се затопля леко. В него се разтваря маята. Разбърква се, докато се разтвори напълно. След това се прибавят няколко лъжици брашно, колкото да се получи смес, която да е с гъстотата на боза.

Тази смес се оставя завита за около 10 минути. След това се прибавят и останалите продукти без брашното. Разбъркват се до получаването на еднородна смес.

Брашното се пресява и се прибавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя завито на топло за около 20 минути.

През това време сиренето се натрошва и колбасът се реже на малки парчета. Разбъркват се.

След като тестото е втасало се разделя на малки топки тесто. Във всяка топка тесто се слага по малко от сместа със сиренето и колбаса. Оформя се на хубава топка, като сместа трябва да остане отвътре.

Готовите питки се редят в тава, която е застлана предварително с хартия за печене. Редят се на разстояние една от друга. Отново се завиват и се оставят на топло за около 25-30 минути.

След това се помазват с жълтъка и малко олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 -200 градуса, за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: