Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки дробчета с чесново олио

Пилешки дробчета с чесново олио

VeliVeli
Чирак
10433
Пилешки дробчета с чесново олио
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Класическо мезе - ароматно и много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • чесново олио - 8 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките дробчета в гевгир и ги измийте под течаща вода. Ако са замразени, ги оставете да се размразят на стайна температура. Почистете ги хубаво с помощта на малък остър нож.

След като ги изплакнете ги отцедете и ги накиснете за половин час в подсолена вода. Изцедете ги отново в гевгир.

В дълбок тиган загрейте чесновото олио. Ако нямате такова, си го направете сами, като накиснете в бурканче с олио няколко скилидки обелен и счукан на едро чесън за 3 дни. Прецедете го през цедка преди да го сипете в титана, за да не прегори чесънът.

Нарежете лука на кръгчета. Запържете го за 5 минутки в тигана, извадете го и запържете и морковите, нарязани на кръгчета. Накрая в същия тиган запържете и дробчетата.

Извадете ги, изцедете ги върху кухненска хартия и ги смесете в подходящ съд с лука и морковчетата, като разбъркате всичко най-накрая. Овкусете със сол и черен пипер.

По желание сервирайте мезето с люти чушки, може печени или пукани!

Пилешките дробчета с чесново олио са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: