Крем супа с тиква и свежо сирене

Viktoriya AfzaliViktoriya AfzaliГотвач10510112
17/10/2017
"Кой може да откаже на такова вкусно предложение за обяд?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязнваме на кубчета тиквата. Белим морковите и картофите. Режем на парчета и мием.

В тенджера под налягане слагаме зеленчуците и пълним вода колкото да ги покрие. Варим 15 минути под налягане.

Изчакваме да се махне парата и отваряме внимателно капака. Отцеждаме водата. Изсипваме прясното мляко и маслото. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Пасираме зеленчуците и слагаме на котлона да заври млякото, ако е много гъста супата може да я разредим с малко вода.

След като заври разбъркваме, за да се стопи маслото и махаме от котлона. Режем на малки парчета свежото сирене.

Сипваме от супата в купа и поръсваме със сиренето. Може да се добавят и крутони.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар