Пълнен заек с картофи

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
513
8
146
18/08/2012
"Специалните рецепти пазим за специални гости или специални поводи, но за вас ще разкрием тайната на вкусния пълнен заек с картофи!"
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 218
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и добре посолете заека вън и вътре. Дреболийките сложете да се сварят и ги нарежете ситно. Загрейте мазнина в голям тиган и задушете скълцания лук, настъргания морков, ситно нарязаните гъби.

Щом омекнат, добавете ориза и булгура, добре разбъркайте и сипете натрошените орехи, стафиди, дреболийките, соевия сос и всички подправки. След запържването на ориза и булгура долейте 150 мл бяло вино.

След като алкохолът се изпари, долейте и около 100 мл гореща вода. Щом оризът е добре набъбнал, снемете плънката от котлона. Напълнете с нея заека хубаво и го зашийте.

В голяма намаслена тава долейте вода и сложете заека. Намажете го със смес от 50 мл бяло вино, 3 с.л. олио и малко червен пипер. Покрийте съда с фолио и пъхнете да се пече за 1, 5 ч. на 180 градуса.

Към края почистете пресни картофчета. Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и разпределете картофите около пълнения заек. Посолете ги леко и ги поръсете с малко бял пипер. Намажете отново заека със сместа от вино, червен пипер и мазнина. Върнете пълнения заек с картофи да се изпече готовност на картофите.

Рейтинг

5 18
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Р.Калчев
Р.Калчев
23.01.2015 21:08
Добра рецепта ! :)
1
0
не на морковите
не на морковите
02.04.2013 19:58
без моркови е по добре
7
0
Georgi
Georgi
09.03.2013 11:59
br
3
1