Начин на приготвяне
Смесете всички сухи съставки /брашно, грис, бакпулвер, ванилена захар, канела и захар/ в голяма купа и разбъркайте добре. Разтопете маслото на слаб огън.
Крушите и ябълките рендосайте на едро ренде /и не изцеждайте сока/, добавете ванилията и канелата и разбъркайте добре. Покрийте тавичката, в която ще печете сладкиша, с хартия за печене.
Намажете дъното с масло, поръсете от сухата смес, след това добавете плодовете, част от разтопеното масло, орехи и стафиди.
Това се повтаря, докато свършат продуктите, като трябва да завършите със суха смес, върху която изсипвате останалата част от маслото и поръсвате с орехите и стафидите. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45 мин.
Оставете сладкиша да изстине, защото докато е топъл е рехав, но след това ще стегне. Поръсете с пудра захар и поднесете.
Бърз и лесен сладкиш с ароматите на есента, с който да изненадате семейството и приятелите. Да ви е сладко!
Източник: Кулинарен еликсир