Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница от зелени домати

Лютеница от зелени домати

PetiaPetia
Новак
165562
Лютеница от зелени домати
Снимка: Petia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
11
"Най-вкусният начин да съхраните зелените домати за зимата - ароматна лютеница"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 2. 5 кг
  • чушки - 3 кг /зелени, шарени, червени/
  • олио - 250 мл
  • захар - 250 г
  • оцет - 60 мл
  • сол - около 30 г
  • черен пипер
  • чесън
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме доматите и чушките, след което се изпичат, обелват се и се нарязват на дребно.

Слагат се в подходящ съд да се варят. След около 30 минути се прибавят останалите продукти - олиото, захарта, оцета, солта, черен пипер /на вкус/, чесън - нарязан на дребно /също на вкус/.

Вари се до готовност на лютеницата. След което прибавяме и магданоза, нарязан на дребно.

По желание лютеницата може и да се пасира.

Така готовата лютеница се насипва в бурканчета и се стерилизира около 15-20 минути.

От тази доза ми излязоха около 11 бурканчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: