Свински пръжки с лук и чушки

Свински пръжки с лук и чушки
Снимка: Маргарита
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Редно е, когато има такава гозба на масата, да извадите и от най-доброто червено вино. Само казваме"

Необходими Продукти

  • свински бекон - 1 кг (осмянка)
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мазнина - 1 к.ч. олио и мас
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете бекона на едри парчета. Разтопете маста в дълбока тава, сипете и олиото. Започнете да запържвате осмянката, но сипете кафена чашка вода.

Захлупете с капак да се задуши месото и на моменти разбърквайте.

След като изври водата добавете лука, който сте нарязали на едро с чушките, подправките и сол.

Пържете ги до леко зачервяване на пръжките и апетитен зачервен лук и чушки.

Свинските пръжки с лук и чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Чудно мезе стана!
02.11.2024 22:54