Начин на приготвяне
Подбирате си сланината да има месо по нея. Да бъде като шарен бекон.
Измивате я, режете на парчета, но да не бъдат много едро нарязани.
Трябва да бъдат с еднаква големина, за да се пържат еднакво.
В дълбок тиган сложете шарената сланина. Долейте 1 ч. ч. вода, включете котлона на най-силната степен. Бъркайте непрекъснато.
Когато започнат да се запържват, намалете котлона на половина.
Пържим до получаване на хубав златист цвят.
Ако ги харесвате по-хрупкави, допържете още малко. Шарената сланина е готова.
Изважда се от мазнината и се осолява на вкус. Мазнината, която остава, се прецежда през тензух и получавате мас, която може да използвате за кулинарна цел. Вкусните пръжки са готови!
Коментари