Картофи ветрило с кайма

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
333
2k
765
963
19/10/2017
"Нещо вкусно, нещо познато, но приготвено с фантазия и мерак "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 328
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 3 - 4 по - големи
  • кайма - 500 г телешка или смес, омесена и овкусена
  • домати - 500 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете няколко по-големи картофа, обелете ги и направете в тях напречни разрези, но без да стигате докрай. Овкусете със сол и черен пипер.

От каймата направете малки кюфтенца, които разпределете в направените разрези. Нарежете един домат на колелца и също сложете в картофите, а останалите настържете.

Загрейте малко олио, добавете настърганите домати и запържете до сгъстяване, като по желание може да добавите малко чесън и 1/2 ч.л. захар.

Сложете доматения сос в подходяща тавичка, наредете отгоре картофите и печете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: Çifte Kumrular Bilir от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар