Пълнени дюли с късчета пилешко месо

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913968283
21/10/2017
"Не, това не са обикновени дюли, а сочни пълнени дюли с месце, в които ще се влюбите "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре дюлите. В тенджера сипете вода, сложете щипка канела, оставете да заври и бланширайте дюлите за 5 минути. След това отрежете капачето при дръжката и издълбайте вътрешността.

Стените на дюлите трябва да останат с 1 см дебелина. Нарежете пилешкото на малки кубчета и го овкусете със сол, черен пипер и щипка канела.

Лука също нарежете на ситно. Разтопете 2 с.л. масло и запържете в него месото и лука. С получената смес се пълнят дюлите. Нареждат се в тава за тече и към тях се прибавят 2-3 ч.ч. вода.

Тавата се покрива с фолио и дюлите се пекат на 180 градуса за 45 мин. След това се приготвя сосът.

Отделя се от бульона, в който са се пекли дюлите, 1 ч.ч. Към него се добавя брашно, докато се сгъсти /около 2 с.л./.

След това се запържва 1 с.л. масло на слаб огън и към него се добавя сместа, като непрекъсното се разбърква, докато се сгъсти. Оставя се насрани да изстине и се добавят 2 жълтъка. Овкусява се с черен пипер и сол и се заливат дюлите.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар