Линцери с лешници

Линцери с лешници
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"Класически линцери с неустоима лешникова нотка - при нас се сбъдват всичките ви кулинарни желания"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г меко
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилия
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лешници - 50 г смлени
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голяма купа и замесете тесто от изброените продукти. Обвийте в стреч фолио и оставете в хладилника за един час.

Извадете готовото тесто.

Разточете на 0.5 cm и изрежете фигурки с чаша, формички...кой каквото има.

На едната се прави дупка с капачка. Печете на 170-180 градуса за 10 мин.

Готовите сладки оставете да изстинат.

Слепете сладките с мармалад.

Най-добре става с червен, за да има контраст. Оставят се няколко дена да престоят.

Линцерите с лешници са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: