Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Зелен фасул със заливка

Зелен фасул със заливка

Зелен фасул със заливка
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не харесвахме особено зеления фасул, докато не го опитахме по този начин - сега не можем да спрем да ядем"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • олио - 70 - 80 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • копър - 3 - 4 стръкчета
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеления фасул и го нарежете на парчета.

Загрейте олиото и сложете зеления фасул, лука и моркова, нарязани на дребно.

Добавете вода, около една чаена чаша, захлупете и оставете зеленчуците да се задушават под капак докато поомекнат - около 15 минути.

След това прибавете чушките и доматите, нарязани на парченца.

Подправете с червен и черен пипер, дафинов лист, сол и нарязан на дребно чесън.

Разбъркайте добре, задушете за още 15 минути, след което прехвърлете зеленчуците в тавичка.

Пригответе заливката, като разбиете яйцата със брашното, киселото мляко, щипка сол и нарязан на дребно копър.

С така получената смес залейте зеленчуците в тавичката, след което сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато запеканката придобие златисто-червеникав цвят.

Зеленият фасул със заливка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: