Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Боб с бекон, сланина и лук в гювеч

Боб с бекон, сланина и лук в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Боб с бекон, сланина и лук в гювеч2 / 2
23/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"От стария тефтер на баба с най-вкусните рецепти - опитайте този боб с бекон, сланина и лук в гювеч"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • бекон - 200 г
  • сланина - 150 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сме накиснали боба за едно денонощие. На другия ден го слагаме в съд и сваряваме, но не до пълната му готовност.

Прецеждаме и оставяме на една страна водата, а бобът поставяме в гювеча. В тиган поставяме малко олио и запържваме сланината, която предварително сме нарязали на парчета дотолкова, че да си пусне мазнината.

Към нея прибавяме и почистените и нарязани чушки. Премахваме от котлона и всичко това го изсипваме в гювеча към боба.

Добавяме още и почистения и нарязан лук, настърган морков, бекона и всички подправки. Разбъркваме добре, изсипваме и прецедената вода, затваряме гювеча с капака и го поставяме във фурната.

Печем на умерена фурна до пълната му готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: