Сладка тиква

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
364
1k
601
713
2
23/10/2017
"Десертът е готов!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 504
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на ленти с дебелина 2 см. От всяко парче се режат нови с еднаква дебелина 0.5 см.

Тиквата се поръсва с брашното и се обърква добре. В тава се слага 1 с. л. от олиото и започва да се нарежда тиквата.

Нареждат се парче до парче. Когато се запълни тавата, тиквата се поръсва със захарта. В купа се разбива яйцето, добавя се ванилията, останалото олио и водата. Разбърква се добре.

Със супена лъжица се полива върху тиквата. Захарта трябва навсякъде да бъде мокра. Пече се на 250 градуса за около 50 минути.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар