Сладка тиква

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
367
2k
606
786
2
23/10/2017
"Десертът е готов!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 029
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на ленти с дебелина 2 см. От всяко парче се режат нови с еднаква дебелина 0.5 см.

Тиквата се поръсва с брашното и се обърква добре. В тава се слага 1 с. л. от олиото и започва да се нарежда тиквата.

Нареждат се парче до парче. Когато се запълни тавата, тиквата се поръсва със захарта. В купа се разбива яйцето, добавя се ванилията, останалото олио и водата. Разбърква се добре.

Със супена лъжица се полива върху тиквата. Захарта трябва навсякъде да бъде мокра. Пече се на 250 градуса за около 50 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар