Начин на приготвяне
Сварете картофите и ги обелете. Нарежете на средно големи парчета. Нарежете лука на полумесеци, а предварително изпечените и обелени чушки на лентички.
Нарежете сланината на парченца и запържете на умерена към слаба температура на котлона в тенджера до образуването на пръжки за около 15-20 минути.
При готовност извадете пръжките. Овкусете сварените и нарязани картофи с малко от мазнината от пръжките и малко червен пипер и сол. Овкусете боба с джоджен, сол и червен пипер.
Нарежете свинското месо на хапки. Сипете малко от мазнината от пръжките в тиган и изпържете месото до полуготовност за около 15 минути.
Овкусете със сол, риган и малко червен пипер. Междувременно сипете в сача от мазнината от пръжките.
Подредете лука, червените чушки и боба в сача. Сложете го във фурната.
Пуснете фурната да се загрява първоначално на слаба температура, като постепенно увеличавате температурата.
Запечете лука, боба и чушките на 180 градуса за около 15 минути.
Посъберете зеленчуците и добавете изпърженото свинско месо и нарязаните овкусени картофи.
Поръсете с пръжки. Печете 15 минути на 180 градуса. Извадете сача и го поставете върху поставката и сервирайте.
Сачът със свинско месо и боб с пръжки е готов.
Коментари