Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско месо и боб с пръжки

Сач със свинско месо и боб с пръжки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сач със свинско месо и боб с пръжки
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Разбира се, че искаме боб с пръжки, винаги и по всяко време"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г плешка
  • сланина - 200 г прясна
  • боб - 400 г консерва
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 2 големи червени изпечени и обелени
  • картофи - 4 бр. среден размер
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги обелете. Нарежете на средно големи парчета. Нарежете лука на полумесеци, а предварително изпечените и обелени чушки на лентички.

Нарежете сланината на парченца и запържете на умерена към слаба температура на котлона в тенджера до образуването на пръжки за около 15-20 минути.

При готовност извадете пръжките. Овкусете сварените и нарязани картофи с малко от мазнината от пръжките и малко червен пипер и сол. Овкусете боба с джоджен, сол и червен пипер.

Нарежете свинското месо на хапки. Сипете малко от мазнината от пръжките в тиган и изпържете месото до полуготовност за около 15 минути.

Овкусете със сол, риган и малко червен пипер. Междувременно сипете в сача от мазнината от пръжките.

Подредете лука, червените чушки и боба в сача. Сложете го във фурната.

Пуснете фурната да се загрява първоначално на слаба температура, като постепенно увеличавате температурата.

Запечете лука, боба и чушките на 180 градуса за около 15 минути.

Посъберете зеленчуците и добавете изпърженото свинско месо и нарязаните овкусени картофи.

Поръсете с пръжки. Печете 15 минути на 180 градуса. Извадете сача и го поставете върху поставката и сервирайте.

Сачът със свинско месо и боб с пръжки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Сачът със свинско стана фантастичен! Благодаря за изчерпателната рецепта!
02.04.2022 21:47