Пилешки фенери със зеленчуци

Пилешки фенери със зеленчуци

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84
287
94
138
1
Пилешки фенери със зеленчуци
Снимка: Величка Калева
1 / 2
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Знаете ли коя е най-вкусната гозба с пилешки фенери? Тази, разбира се"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките фенери се заливат с вода и се варят само до препенването им. След като се препенят, се обезкостяват.

Отделеното месо заедно с лука, чесъна и солта се запържват в олиото до златисто. Прибавят се морковите и леко се запържват.

Добавят се картофите, чушките, грахът, лютият пипер и магданозените дръжки. Налива се малко от прецедената вода, в която са полусварени фенерите (нея ще използваме до края на готвенето, ако има нужда от течност). Задушават се под капак.

Пет минути преди да стане готово яденето, се прибавят червеният пипер, доматите, мащерката и чубрицата и се долива малко вода.

Ако има нужда от сол, се добавя. Когато яденето е готово, се налива при непрекъснато бъркане кашичка от брашното и ври около 2 минути.

Поръсва се с нарязани листа от магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: