Пилешки фенери със зеленчуци

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
83
272
92
123
1
24/10/2017
"Знаете ли коя е най-вкусната гозба с пилешки фенери? Тази, разбира се "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 292
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките фенери се заливат с вода и се варят само до препенването им. След като се препенят, се обезкостяват.

Отделеното месо заедно с лука, чесъна и солта се запържват в олиото до златисто. Прибавят се морковите и леко се запържват.

Добавят се картофите, чушките, грахът, лютият пипер и магданозените дръжки. Налива се малко от прецедената вода, в която са полусварени фенерите (нея ще използваме до края на готвенето, ако има нужда от течност). Задушават се под капак.

Пет минути преди да стане готово яденето, се прибавят червеният пипер, доматите, мащерката и чубрицата и се долива малко вода.

Ако има нужда от сол, се добавя. Когато яденето е готово, се налива при непрекъснато бъркане кашичка от брашното и ври около 2 минути.

Поръсва се с нарязани листа от магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар