Начин на приготвяне
В топла вода се натрошава маята и разбъркваме с 1 ч. л. захар. Оставя се да шупне, после с останалите продукти се замесва меко тесто и оставяме да втаса. Разделя се на две части, едната по-малка за средата.
Голямото тесто се разточва на голям правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене. Навива се руло, леко се усуква и поставяме върху хартия за печене във формата на венец.
Малката част се разточва на кръгла питка и поставяме в средата, като леко се издигат краищата като кант. В тиган с олио се запържва ситно нарязан лук, добавя се ленти чушка и настърган морков.
Когато омекнат се добавя каймата, бъркаме да стане на трохи. Добавя се настърган домат и овкусяваме с кимион, риган, чубрица и щипка черен пипер.
Задушава се докато почти изври течността и снемаме от котлона. Върху кръглата питка се нареждат тънки плочки от половината кашкавал, а върху него плънката с кайма.
Крайшникът се намазва с разбит жълтък и поръсваме с микс от семена. Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути. Изважда се и каймата се залива с разбито яйце и останалия настърган кашкавал.
Връща се за още 10 минути във фурата да стегнат яйцата и изваждаме тавата. Сервираме с пресни домати и краставици.