Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Запечени ребърца на фурна с праз

Запечени ребърца на фурна с праз

Запечени ребърца на фурна с праз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Запечени ребърца, праз и червено вино - това е рецептата за дълголетие на нашите баби и дядовци"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1200 г
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - ронена
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на кръгчета и сипете в тавичка с олио, поръсете със сол и червен пипер.

Разбъркайте го добре и поръсете с ронена чубрица. Ребрата нарежете на отделни порции от по едно ребро.

Овкусете ги със сол, черен и червен пипер, подредете ги върху праза и долейте с една водна чаша вода.

Ако имате любима подправка я добавете и пъхнете в печката да се пекат.

Тази комбинация от праз и ребърца е уникална, връща ви в едно време на село, при баба, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Наистина е голяма вкусотия, приготвяла съм го много пъти, само че аз ползвам повече праз, защото при печенето се свива, а той става много вкусен от мазнината на свинското и го обичаме в повече :)
25.10.2017 18:16
2
Покажи всички подкоментари