Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с пресни гъбки и джоджен

Телешки пържоли с пресни гъбки и джоджен

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Телешки пържоли с пресни гъбки и джоджен2 / 2
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Толкова ароматни и толкова крехки телешките пържолки стават само по тази рецепта, не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • гъби - 8 бр. пресни (големи)
  • пресен лук - 2 стръка
  • джоджен - 10 стръка (пресни)
  • балсамов оцет - 1 с.л
  • захар - щипка
  • масло - 50 г
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на средно дебели пържоли. Овкусете ги със соса, който получихте при смесването на подправките.

Хубаво е да постоят поне 1 час, за да се мариноват. Загрейте олиото и запържете от двете страни.

Гъбите нарежете на едри парчета и сложете да се пържат. Към края на пърженето добавете ситно нарязания джоджен и пресен лук.

Запържете всичко заедно и сервирайте с ароматни гъби в масло и джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: