Начин на приготвяне
Омесете каймата с яйцето, хляба, предварително накиснат в малко вода и отцеден, както и подправките - чубрица, свеж магданоз, сол, черен пипер и др.
По желание може да добавите една малка глава лук, нарязана на ситно. Оставете каймата да почине за малко в хладилника.
Разстелете стреч фолио върху гладка повърхност, намажете го на олио и върху него разпределете резените бекон. Върху тях сложете каймата на равномерен пласт.
В центъра сложете сварените и обелени яйца, сварените моркови и нарязаните на ленти кисели краставички, завийте на стегнато руло с помощта на стреч фолиото и приберете за 30 минути в хладилник.
Рулото се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна, като първите 30-тина минути се пече под фолио, след което фолиото се отстранява и се запича до готовност.
Да ви е сладко!
Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежа