Венец от кайма и зеленчуци

26/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1779262
"За тези, които никога не се наяждат само с кюфтенца. "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 871
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани на ситно лук, чушка и моркови се запържват в сгорещеното олио до омекване.

Към тях се добавя каймата като се бърка непрекъснато докато каймата стане на трохи. Оризът се сварява и се отцежда от водата.

Към каймата се добавят свареният ориз, ситно нарязаните маслини, кисела краставичка, сладката царевица и подправките. Сместа се пържи още 5-6 минути при непрекъснато бъркане, за да не се захване.

В кексова форма се изсипва цялата смес, като се притиска с лъжица за плътност. Пече се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

След като ястието е изпечено се оставя във формата да се охлади, след което се обръща в широка чиния или тава, за да се извади от формата за печене.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар