Начин на приготвяне
Почистените и нарязани на ситно лук, чушка и моркови се запържват в сгорещеното олио до омекване.
Към тях се добавя каймата като се бърка непрекъснато докато каймата стане на трохи. Оризът се сварява и се отцежда от водата.
Към каймата се добавят свареният ориз, ситно нарязаните маслини, кисела краставичка, сладката царевица и подправките. Сместа се пържи още 5-6 минути при непрекъснато бъркане, за да не се захване.
В кексова форма се изсипва цялата смес, като се притиска с лъжица за плътност. Пече се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След като ястието е изпечено се оставя във формата да се охлади, след което се обръща в широка чиния или тава, за да се извади от формата за печене.
Коментари