Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с бял и червен сос

Лазаня с бял и червен сос

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Лазаня с бял и червен сос
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Майсторска рецепта, която всеки начинаещ кулинар може да приготви."

Необходими Продукти

  • кашкавал - 200 г за поръсване
  • кори за лазаня - 1 кутия (между 400 и 500 г)
  • Бял сос
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - малко
  • Доматен сос
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 200 г
  • доматен сок - 500 мл
  • кайма - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за белия сос слагаме на котлона в дълбок съд и разбиваме с тел. След като сосът се сгъсти, отстраняваме от котлона.

За червения сос първо запържаме лука и чесъна, предварително нарязани на ситно. Към тях добавяме нарязаните гъби и запържваме до златисто и тях.

Към каймата слагаме малко вода - така по-лесно става на трохи. Запържваме с останалите продукти.

Подправяме, слагаме доматения сок или пюре, размито с вода, и оставяме да покъкри около 5 мин.

В правоъгълна или квадратна тава слагаме с черпак от доматения сос. Нареждаме от корите за лазаня, а отгоре пласта заливаме с черпак от белия сос.

Върху този слой слагаме отново червен сос и така редуваме докато свършат продуктите. Завършваме с бял сос.

Печем лазанята в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 30-40 минути. Изваждаме наръсваме с кашкавал (настърган). Допичаме на същата температура докато хване златист загар.

Лазанята с бял и червен сос е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Голяма вкусотия.
18.01.2020 20:06