Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с плънка от сирене

Пълнено пиле с плънка от сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнено пиле с плънка от сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Знаете, че всяко пиле, което просто е изпечено, без да е напълнено с някаква вкусна плънка, е донякъде пропиляно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле (1.5 кг)
  • сол
  • черен пипер
  • масло - краве, за намазване
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • за плънка
  • сирене - 200 г краве
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
  • хляб - 2 филии сух, само средата
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, горчицата, кетчупа, сол, черен и черен пипер. Добре объркайте сместа и намажете почистеното пиле отвън и вътре обилно. Оставете го да се маринова за 40 минути.

Отделно смесете натрошеното сирене, нарязания на малки кубчета кашкавал, пресования чесън и раздробените средички от двете филии хляб. Овкусете плънката с малко зехтин и риган.

Напълнете пилето с плънката и затворете отвора с клечки за зъби или го зашийте. Сложете пълненото пиле в намазнена тава и намажете бучка масло. Покрийте тавата с фолио.

Сложете ястието да се пече в предварително загряна на 220 градуса фурна за 10-15 минути, след което намалете на 180 градуса и доизпечете. Най-накрая запечете пълненото пиле с плънка от сирене без фолио, за да хване апетитна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
44
30
21
10
Дай твоята оценка: