Начин на приготвяне
Бадемите се почистват от черупките и се смилат в блендер на прах, смесват се с брашното, содата, 80 г от отмереното количество захар, киселото мляко, нарязаното на парченца масло и 3 жълтъка от предвидените яйца.
Омесва се меко тесто и се оставя за един час в хладилник.
През това време тиквата се нарязва на парченца и се сварява. След отцеждане се добавя в купа, където са разбити на пяна две яйца с останалите 100 г захар, сметаната и канела.
Накрая се прибавят плодчетата, които са накиснати предварително в малко ликьор - лично аз избрах 50 г стафиди и по 10 г боровинки, годжи бери и плод бъзак.
Отделя се малка част от тестото за декорация отгоре, а останалото се разточва на дебел пласт и после внимателно се покриват дъното и стените на съд с вълнообразни стени.
Тиквената смес се изсипва отгоре върху тарта, декорира се с тънки ленти и се пече в загрята на 180 градуса фурна - може и на вентилатор.
Тартата с тиква и сушени плодове е готова.