Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Яхния с лук, картофи и кюфтенца

Яхния с лук, картофи и кюфтенца

D. ManolovaD. Manolova
Новак
1010215159
Яхния с лук, картофи и кюфтенца
Снимка: D. Manolova
1 / 2
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Понякога всичко, от което има нужда човек, е купа топла яхния"

Необходими Продукти

  • лук - 4 - 5 големи глави
  • картофи - 2 бр. (по - големи)
  • кайма - 1/2 кг (овкусена)
  • червен пипер - 1 с.л. (не пълна)
  • черен пипер
  • сол - 1 с.л.
  • доматен сок - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото на котлона. Слагаме черв. пипер да се запържи в загрятата мазнина а също и дом. сок. Изсипваме нарязания на ситно лук и картофите (нарязани на кубчета) и ги оставяме да се задушават.

Слагаме и солта, черния пипер и дафиновия лист. Като се запържат за кратко, доливаме в тенджерата топла вода и изсипваме и направените кюфтенца.

Така ври до готовност.

Преди да свалим яхнията от котлона, размиваме в една купичка брашно и слагаме и него.

Ври още 5 мин и сваляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: