Содени хлебчета с ленено семе

29/10/2017
"Приготвят се бързо и се хапват, докато са топли - това е "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 976
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива содата за хляб и бакпулвера да шупне.

Сипват се в средата на брашното, добавя се олиото, яйцето и сол на вкус.

Разбърква се с вилица на гъста каша, добавя се смяно ленено семе. Когато вече не може да се бърка, замесваме средно меко тесто и разделяме на 6 топки.

Всяка се премесва и оформя добре. Нареждат се върху хартия за печене.

С нож се правят по 6-7 разреза като цвете на всяка топка.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути до зачервяване.

Вкусни содени хлебчета, които хапваме топли.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар