Задушено пиле с вкусен сос

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
24/08/2012
"Майсторството е да готвиш вкусотии с малко продукти и много мерак, тогава всичко става по-вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 922
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 младо пиле
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - 5 с.л.
  • гъби - 200 - 300 г
  • домати - 2 броя или 1 с.л. доматена салца
  • кимион - 1/2 ч.л. счукан
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и добре го подсушете. Посолете го и го поръсете с малко черен пипер, след като го порционирате.

Загрейте в тенджера мазнианта и запържете пилешкото, като го обръщате от време на време, за да се зачерви еднакво от всички страни.

Щом пилето полуомекне, добавете гъбите и задушете с тях. След това добавете размитата в топла вода доматена салца или обелените и нарязани съвсем ситно домати.

Към края на готвенето добавете кимиона, още малко сол при нужда и копъра. Поднесете задушеното пиле, полято с вкусния и ароматен сос и обилно магданоз.

За гарнитура поднесете картофена или друг вид салата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар