Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Ароматна кремсупа от тиква

Ароматна кремсупа от тиква

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Ароматна кремсупа от тиква3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"За непознатото изкуство на приготвянето на кремсупи от тиква, такава книга ни идва да напишем"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр., сорт матилда
  • зеленчуков бульон - 1 литър, домашен
  • джинджифил - парченце пресен
  • праз лук - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • батат - 1 бр. сладък
  • козе сирене - 150 г, меко
  • масло - 45 г
  • куркума - 2 - 3 щипки
  • къри - 1 щипка
  • индийско орехче - 2 щипки
  • тиквено олио - 2 с.л.
  • тиквени семки - 40 г сурови
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я почистваме от семената (ако предпочитате да сервирате супата в нея, издълбайте вътрешността ѝ и запазете капачето). Нарязваме я на едри кубчета (все пак ще пасираме).

Обелваме джинджифила (с големината на кутре) и го настъргваме. Праза и моркова нарязваме на кубчета. Сладкия батат обелваме и режем на едро.

Задушаваме зеленчуците - праз, морков и джинджифил, в маслото на слаб огън. Добавяме ароматните подправки, кубчетата тиква и картоф.

Заливаме ги със зеленчуковия бульон и овкусяваме със сол. Захлупваме и оставяме да къкри на слаб огън до пълното сваряване на тиквата.

След отстраняването ѝ от котлона, прибавяме натрошеното козе сирене (или друго по желание) и пасираме.

През това време запичаме леко намокрените тиквени семки в сух тефлонов тиган с малко сол.

Сервираме тиквената супа със сметана и тиквени семки.

Съвет: Много ефектно е поднасянето ѝ, когато я сервирате в издълбаната сурова тиква.

Подходящият зеленчуков бульон за тази супа е със сварени картофи, моркови, връзка магданоз и стръкче праз.

От прецедените продукти приготвям зеленчуково пюре, като добавям масло и прясно мляко.

Ароматната кремсупа от тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: