Начин на приготвяне
Почистваме телешкото месо и го нарязваме на филета. Подправяме всяко от тях и ги оставяме в хладилник, покрити със стреч фолио.
През това време приготвяме пюрето. За целта измиваме кореноплодните зеленчуци, обелваме ги и ги варим на пара за 15-20 минути.
След като се охладят, ги пюрираме с маслото и зеленчуковия бульон. Салатата приготвяме, като поставяме измитите упоменати зеленчуци в блендер с приставка за рязане на зеленчуци. Подправяме ги с лимонов сок, сол, зехтин и малко сок от нар.
Изваждаме филетата от хладилника и ги поставяме индивидуално в намаслени квадрати от алуминиево фолио.
Печем на грил тиган и след топлинната им обработка ги оставяме да починат и задушат за 30 минути.
Нарязваме ги на хапки, които овалваме с семената (по желание).
При поднасяне поставяме като канапе първо зеленчуковото пюре. Върху него подреждаме телешките хапки. Около тях поставяме за колоритност по няколко зрънца от нарa.
Салатата аранжираме върху крехките спаначени листенца. Отгоре декорираме с ленти краставица и нарязан чери домат.
Това блюдо е много хранително и прекрасна идея за обяд или вечеря на малчуганите.