Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват, нарязват и сваряват във вода, в която се добавя едно зеленчуково бульонче. След това се намачкват с масло и прясно мляко. Добавя се сол.
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват.
Запържват се гъбите. Добавя се праз лукът. След като гъбите и празът са почти готови се добавя накъсаното на парченца пилешко месо и гъбеното бульонче.
Накрая се слагат топеното сирене и подправките. Разбърква се за няколко минути на бавен огън и се сваля от котлона.
Половината картофено пюре се разстила в намазнена с малко олио тавичка. Отгоре се слага плънката с пилето.
Пак се разстила картофено пюре и се поръсва с настъргания кашкавал.
Запеканката се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се получи златиста коричка на кашкавала.
Богатата запеканка с бутчета и гъби е готова.
Коментари